Vrienden van de Wannebiezz nu al een traditie

De Stadsgehoorzaal in Vlaardingen schudde zaterdag 23 maart een avond lang op haar grondvesten. In het, tot de nok toe gevulde, sfeervolle theater vierden de Wannebiezz hun ´2853 daags bestaan´ met veel muzikale vrienden en een uitzinnig publiek. Al weken werd, door menigeen, reikhalzend uitgekeken naar dit theaterfeest en er ontstond een levendige handel in tickets, waardoor de verwachtingen voor “Vrienden van de Wannebiezz” hoog waren.

Meteen vanaf het moment dat de bezoekers, die overigens uit alle windstreken kwamen, de Stadsgehoorzaal betraden zat de stemming er al goed in. Sjaan Valkhoff, getrouwd met een nazaat van de legendarische Jaap en bovenal tweelingzus van Gilles de la Tourniquette, nam als een volleerde garderobedame de vele jassen in ontvangst. De meeste bezoekers sloegen de koffie over en proostten in een bijna familiare sfeer op een avond waarvan niemand nog wist hoe die ging verlopen, maar waarbij niemand er aan twijfelde of het gezell ig zou worden. Wat daarna gebeurde is nauwelijks samen te vatten in een kort verslag.

Na een warming up door blaaskapel “De Haringkoppen”, een prachtig voorgedragen gedicht door Toon Hermans zelf en een spectaculaire entree van de Wannebiezz met een heuse showbizztrap begon een meezingfeest met zeer uiteenlopende liedjes met en van collega´s Martin Eden, Yoeri L´Abée, zus Sjaan, Marco de Hollander en Rita Young. Een enorm scherm toonde diverse songteksten, twitterberichten en veelal komische clips. Twee ogenschijnlijk onvermoeibare danseressen zorgden voor nog meer dynamiek in deze, toch al, vlotte show. Tussen de massaal meegezongen levensliederen en discoklassiekers door kwam zangeres Angelina de Wannebiezz feliciteren met hun nieuwe single “Vandaag mag nooit meer overgaan” die op deze avond werd geïntroduceerd. Tijdens de zogenaamde ´halftime-party´ en een dampende afterparty wisselden de artiesten elkaar af, waarbij zij op enthousiasmerende wijze werden aangekondigd door collega Edwin van der Toolen.

Na 5 uur lang zingen, dansen en drinken stelde men unaniem vast dat “Vrienden van de Wannebiezz” de hoge verwachtingen ruimschoots heeft waargemaakt. Het heeft er alle schijn van dat dit bijzondere theaterfeest een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden met telkens weer nieuwe muzikale vrienden van de Wannebiezz.

Share:
2023 © de Wannebiezz - by Slide

Laatste nieuws