Mannen van 5 miljoen

De Wannebiezz, mannen van 5 miljoen.

Rotterdam-Zuid schudde vrijdagavond op haar grondvesten zoals ze lange tijd niet gedaan heeft. Er valt gelukkig regelmatig wat te vieren in de Maasstad en als alles meezit binnenkort ook weer op de Coolsingel, maar wat er op Goede Vrijdag gebeurde in RTM Stage van Ahoy had Rotterdam nog niet eerder meegemaakt. Het muzikale trio De Wannebiezz gaf die avond het allereerste concert in deze gloednieuwe poptempel, waar bij de heren zich lieten begeleiden door hun band B!K D!EL en ondersteunen door drie zangeressen oftewel De Wannebabezz.

Het massale publiek in de RTM stage had er bij binnenkomst al duidelijk zin in en na het spectaculaire introductiefilmpje ging het los en zong men, zowel op de vloer als op de tribunes, de liedjes woordelijk mee. Van stevige meezingers tot klein akoestisch tussen het publiek: Rocco, Arie en Gilles trokken alles uit de kast om hun publiek te vermaken. Zelfs met een boyband dansje waar, op Rocco na, iedereen zichtbaar en vooral hoorbaar van genoot.

Een collectief kippenvelmoment was toen de Wannebiezz vertelden over hun samenwerking met Jan Rot. Zij zouden bijna een jaar geleden samen met hem optreden tijdens Jans afscheidsvoorstelling in het Nieuwe Luxor. Een vertaling van Glowworm, in de versie van Bette Midler en The Mills Brothers kon, wat Jan betreft, alleen maar uitgevoerd worden in een grote show. Jan overleed echter 2 dagen voor die uitverkochte “uitvaart bij leven”. De mannen van de Wannebiezz wilden hun afspraak met Jan nakomen en vonden in zijn 14-jarige zoon Wolf de gedroomde vertolker om in Jans voetsporen te treden. Als een volleerd artiest zong Wolf samen met de Wannebiezz Glimworm en vervolgens de door Jan hertaalde Rolling Stones klassieker Angie: Ankie. Het publiek smolt voor deze miniversie van de ouwe Rot en gaven hem een minutenlang applaus.

Een tweede hoogtepunt was het optreden van Lee Towers. Mister Ahoy trad voor het eerst op sinds zijn zware heupoperatie en was zichtbaar geroerd door het ovationele applaus en gejuich waarmee hij ontvangen werd. Lee was duidelijk weer in zijn element en de dankbaarheid was wederzijds toen er gezamenlijk “You’ll never walk alone” werd gezongen.

Even ervoor had Rocco zich nog verbaasd over het feit dat het mogelijk bleek om meerdere hoogtepunten op een avond te beleven toen zij volledig verrast werden met een award. Uit handen van presentator Dave van der Wal ontvingen zij de Stream Diamond Award vanwege het feit dat hun single “Goeiemorge Zonneschijn” 5 miljoen streams had behaald. Arie, Rocco en Gilles beleefden al hun “Goeiste Vrijdag ooit”, maar deze award was voor hen “de kers op de vuurpijl en de klap op de taart”.

Je moet maar durven om in Ahoy te gaan staan optreden, die lefgozerts van de Wannebiezz hebben het wel geflikt. Jatoch nietan?

Share:
2023 © de Wannebiezz - by Slide

Laatste nieuws