Drie Vingers In De Lucht

De mannen van de Wannebiezz hebben het weer voor elkaar, hun nieuwe single is wederom een oorwurm van jewelste! Denk aan eerdere knallers als ‘Goeiemorge Zonneschijn’, ‘Want het is zomer’ en ‘Vandaag mag nooit meer overgaan’, deze nieuwe krijg je ook niet meer uit je hoofd.

Nu we allemaal de regenachtige wintermaanden achter ons hebben, gelaten en dringend behoefte hebben aan langdurige zonneschijn, hebben de Wannebiezz een klassieker in een vrolijk zomerjasje gestoken.

Het origineel van ‘Drie Vingers in de lucht’ stamt uit 1958 en is in Nederland uitgebracht door inspiratiebron Het Cocktail Trio. In de jaren daarna is het meerdere malen in diverse varianten uitgebracht, maar nooit zoals de Wannebiezz dat nu hebben gedaan. Al jaren gebruiken de Wannebiezz de drie vingers als symbool voor de 3 leden van het vermaarde gezelschap en ze vormen samen de W van Wannebiezz. Het wordt gebruikt als begroeting en om te zwaaien tijdens de optredens.

Het Rotterdamse trio heeft er multifunctionele handjes van laten maken, die vervolgens ‘bijdehandjes’ genoemd, en dus vonden de heren dat er ook een lied over gemaakt moest worden. Dat is gelukt, stuk voor stuk bezingen ze een minder gelukkige ervaring waarna ze, als variant op: ‘Zeg maar dag met je handje’, ‘Zwaai maar met je bijdehandjes’ zingen. Zoals dat bij de Wannebiezz past geven ze ook hier weer een positieve draai aan de bezongen gênante situaties.

Het is gegarandeerd dat zowel de melodie als de kreet ‘Oe-ie-oe-a-a’ zich tussen de oren nestelt en de hele dag niet meer uit je hoofd gaat, maar dat is dan ook iedereen gegund! De release van ‘Drie vingers in de lucht’ wordt weer verzorgd door het label UltimateDisk en de plug door Nel van Olm.

Share:
2023 © de Wannebiezz - by Slide

Laatste nieuws