de Wannebiezz nemen het (cocktail) stokje over

18 mei 2012 zal lange tijd in het collectieve geheugen van de Wannebiezz gegrift staan. In hun roerige carrière als kermisexploitanten en vervolgens als muzikale entertainers hebben zijn uiteraard voldoende bijzondere situaties meegemaakt, maar wat zij op deze vrijdag meemaakten mag bijgeschreven worden in het rijtje hoogtepunten. Zij traden namelijk op tijdens het 90e verjaardagsfeest van Ad van der Gein, het langstlevende lid van het Cocktail Trio. In 1951 richtte Ad samen met Tony Moore en Carel Alberts het Cocktail Trio op en verrijkte Nederland en België met klassiekers als Kangoeroe Eiland, De sleutel van de jukebox, Batje 4, Petronella Puinpoeier, Alley Oop, Vlooiencircus en nog heel veel anderen. Al jaren hebben de Wannebiezz diverse songs van het Cocktail Trio op het repertoire staan en voor hun nieuwe single staken zij een cover van dit legendarische trio in een nieuw jasje. Ad was erg enthousiast over de ´Wannebiezz-versie´ van Kangoeroe Eiland, dat hij gevraagd heeft of de Wannebiezz een optreden willen geven op zijn verjaardagsfeest. Je 90e verjaardag vieren is op zich al een bijzondere gebeurtenis, maar Ad besloot dat dit een goed moment was om het eens wat rustiger aan te gaan doen en een punt te zetten achter zijn optredens met het huidige Cocktail Trio. De burgemeester van Amstelveen en keur aan collega´s uit zijn lange artiestencarrière kwamen naar Amstelveen om de nestor te feliciteren. Tonny Eyk memoreerde dat Ad zeker 300 liedjes heeft gecomponeerd en hij erkende minstens 300 keer jaloers te zijn op van der Gein.

De Wannebiezz lieten op muzikale wijze de oude tijden herleven. Arie, Rocco & Gilles hebben het repertoire van het Cocktail Trio geheel in zijn waarde gelaten, maar ze brengen het op zo´n eigen wijze dat het ook de hedendaagse generatie aanspreekt. Hun humoristische Rotterdamse bravoure gecombineerd met geschoolde en goeddoordachte meerstemmigheid maakten van hun optreden een interactieve belevenis. Ad was zeer verguld met het feestelijke optreden, maar nog meer met het feit dat zijn muzikale geesteskinderen liefdevol zijn geadopteerd en op ludieke wijze worden behandeld. Met de goedkeuring van de ´meester´ nemen de Wannebiezz symbolisch het ´Cocktailstokje´ over. Ad raakte zelfs geïnspireerd en nam zich ter plekke voor om een lied te schrijven voor de Wannebiezz. Wellicht is het een mooie bekroning als de Wannebiezz volgend jaar deelnemen aan het Eurovisie Songfestival met een lied geschreven door Ad van der Gein.

Overigens is niet uitgesloten dat Ad, zo af en toe, nog wel eens zal optreden voor de ´ouwetjes´ van de lokale bejaardencentra, want het ook het artiestenbloed kruipt waar het niet gaan kan. Er wordt wel eens gekscherend gezegd dat Ad pas stopt met musiceren als hij stopt met ademen. En gelukkig zijn er dan nog artiesten, zoals de Wannebiezz, die zijn muziek met veel enthousiasme levend houden.

Share:
2023 © de Wannebiezz - by Slide

Laatste nieuws